Ann Veronica Janssens toont haar publiek een andere en meer ‘fluïde’ wereld waarin het immateriële voor even zichtbaar wordt. Een voortdurende fascinatie van Janssens is hoe je met gekleurd glas het lichtverloop gedurende een dag, en door de seizoenen heen, zichtbaar en haast tastbaar kunt maken.

Portretfoto van een oudere man met grijs haar, een lichtblauw overhemd en donkdergrijs colbert

JCJ Vanderheyden (’s-Hertogenbosch 1928-2012) maakte tot eind jaren zestig abstracte schilderijen. Daarna schilderde hij bijna tien jaar niet, maar legde hij zich volledig toe op experimenten met geluid en video, en onderzocht hij, onder andere in zelfgebouwde cabines abstracte begrippen als tijd, licht en ruimte.

Ghada Amer (Caïro, 1963) bevraagt voortdurend schijnbare tegenstellingen als oost en west, vrouwelijk en mannelijk, kunst en ambacht. Ze bepalen volgens haar veel van het ongemak in de wereld waarin we leven, maar zijn volgens haar van voorbijgaande aard.

Maarten Baas wordt vaak omschreven als een zogenaamde auteur-designer, wiens werk zich ergens tussen kunst en design beweegt. Zijn afstudeerproject Smoke (2002) voor de Design Academy Eindhoven werd opgenomen in de internationaal bekende Moooi collectie.

portret van een jonnge vrouw met waaiend donker haar en een witte bloes aan

Fiona Tan maakt sinds het midden van de jaren negentig zorgvuldig vervaardigde en intens meelevende werken in uitgebreide film- en video-installaties. In haar werk onderzoekt ze hoe we onszelf representeren en de mechanismen die bepalen hoe we de representatie van anderen interpreteren. Tan woont en werkt in Amsterdam.

zwart wit portret van een man met pet en zijn handen gevouwen voor zich

Studio Frank Havermans, opgericht in 1999 ontwikkelt strategische interventies in opdracht en op eigen initiatief. Het werk ontstaat vanuit een combinatie voor het sociale aspect van architectuur en stedelijke dynamiek met ontwerptechnische fascinaties voor constructies, zwaartekracht en het taktiele.

portret van man tussen lichtblauwe takken met blaadjes

Folkert de Jong is bekend om zijn levensgrote beeldengroepen die gemaakt zijn van Styrofoam en polyurethaan schuim, dat als isolatiemateriaal gebruikt wordt voor onder andere de bouw, architectuur en de decorbouw van de Hollywood filmindustrie. Zijn werk roept vaak kunsthistorische associaties op naast hedendaagse politieke kwesties en actuele belangen, met een gevoel van een post-apocalyptisch toekomstperspectief.

portret van een man met donker haar, baard en zwarte bril tussen witte palen

Rick van Meel is geboeid door de manier waarop de wetmatigheden van het universum wetenschappelijk worden onderzocht, omschreven, begrepen en toegepast.

zwart wit portret van een man met een witte bloes en korte mouwen voor bomen

Als de functies van landschapsarchitect, stedenbouwkundige, ontwerper, schrijver, botanicus, antropoloog, ecoloog en tuinman met elkaar verbonden zouden worden door middel van een cirkelvormige lijn, dan bevindt Rudy Luijters zich als beeldend kunstenaar in het middelpunt van deze cirkel. Hij oefent geen van deze beroepen uit; toch vormen ze een integraal deel van zijn praktijk.

zwart wit portret van een jonge vrouw met donker halflang haar

Anne Geene begon haar studie fotografie aan de Koninklijke academie in Den Haag en deed haar eindexamen op Sint Joost Breda. Daarna deed ze de Master Photographic Studies aan de universiteit in Leiden. Haar eindexamenproject ‘Perceel 235 / Encyclopedie van een volkstuin’ werd door NRC verkozen tot beste fotoboek van 2010 en aangekocht door het Nederlands Fotomuseum.