Nieuws

Hommage aan fotograaf Piet den Blanken

Kunstmanifestatie h3h biënnale Oosterhout (3 juni -16 juli 2023) brengt een hommage aan de in 2022 overleden documentair fotograaf en fotojournalist Piet den Blanken (Wijbosch 1951-Guatalama Stad 2022). Den Blanken reisde veel en maakte over de hele wereld foto’s met als aandachtspunt sociaal onrecht.

LEES VERDER

Campagnebeeld geloof

Eén beeld zegt meer dan duizend woorden, is het cliché. Maar het nieuwe campagnebeeld voor de h3h biënnale bestaat uit één woord en wel honderd kleuren, in allerlei nuances! Berry van Gerwen is de vaste ontwerper van de h3h biënnale en ook deze keer weer verantwoordelijk voor de vormgeving van alle communicatiemiddelen.

LEES VERDER

Kunstenaar Lisette de Greeuw

Lisette de Greeuw (1990) werkt in, rond en door taal. Ze gebruikt transformaties als een methode en vertalingen als materiaal. Ze ontwikkelde een lexicon gebaseerd op borduurpatronen waarin tekens naar kleuren verwijzen om beelden te maken. Dit zorgt voor een afstand tot de kijker en tegelijkertijd functioneren de tekeningen als een ‘hulpmiddel naar het eigenlijke werk’.

LEES VERDER

Lourdes TV – Paulien Oltheten

Beeldend kunstenaar Paulien Oltheten analyseert menselijk gedrag in de open ruimte, vaak in direct contact met voorbijgangers. Ze filmt, fotografeert en maakt tekeningen, waarbij ze zich vooral focust op het fysieke aspect, de dagelijkse rituelen en routines van mensen en objecten.

LEES VERDER

Kunstenaar Wessel Verrijt

Wessel Verrijt (1992, Lierop NL) maakt sculpturen, architecturale voertuigen die als personages, of zoals hij het zelf omschrijft: als ‘hybride entiteiten’ tot leven komen tijdens performances. De oorsprong van Verrijts werk ligt in gevonden materialen. Verzamelde stukken materiaal worden door hem geassembleerd tot nieuwe vormen, die de sporen van hun herkomst en geschiedenis dragen.

LEES VERDER
schilderij met zwarte rand, een blauw vla en geel en wit

Bruikleen JCJ Vanderheyden

JCJ Vanderheyden (’s-Hertogenbosch 1928-2012) maakte tot eind jaren zestig abstracte schilderijen. Daarna schilderde hij bijna tien jaar niet, maar legde hij zich volledig toe op experimenten met geluid en video, en onderzocht hij, onder andere in zelfgebouwde cabines abstracte begrippen als tijd, licht en ruimte.

LEES VERDER
tekening van een bruine beer

David Claerbout ‘The pure necessity’

David Claerbout is een van de meest vernieuwende en geprezen kunstenaars op het gebied van bewegende beelden. Zijn oeuvre bevindt zich op het snijvlak van fotografie, video, 3D en nieuwe media. Hij is opgeleid als schilder, maar raakte steeds meer geïnteresseerd in tijd, door onderzoek naar de aard van fotografie en film.

LEES VERDER
gevel met deur en raam waar een vrouw voor staat

Delphine Courtillot

Delphine Courtillot (Parijs, 1972) studeerde schilderkunst en fotografie aan de École Nationale Supérieure des Beaux-arts in Parijs. In 2015 ontdekte ze het werken met keramiek en werd betoverd door de mogelijkheden en eigenschappen van dit medium. Haar artistieke benadering is gebaseerd op de poging een link te leggen met een zeer oud verleden van de mensheid.

LEES VERDER