Nieuws

schilderij met zwarte rand, een blauw vla en geel en wit

Bruikleen JCJ Vanderheyden

JCJ Vanderheyden (’s-Hertogenbosch 1928-2012) maakte tot eind jaren zestig abstracte schilderijen. Daarna schilderde hij bijna tien jaar niet, maar legde hij zich volledig toe op experimenten met geluid en video, en onderzocht hij, onder andere in zelfgebouwde cabines abstracte begrippen als tijd, licht en ruimte.

LEES VERDER
tekening van een bruine beer

David Claerbout ‘The pure necessity’

David Claerbout is een van de meest vernieuwende en geprezen kunstenaars op het gebied van bewegende beelden. Zijn oeuvre bevindt zich op het snijvlak van fotografie, video, 3D en nieuwe media. Hij is opgeleid als schilder, maar raakte steeds meer geïnteresseerd in tijd, door onderzoek naar de aard van fotografie en film.

LEES VERDER
gevel met deur en raam waar een vrouw voor staat

Delphine Courtillot

Delphine Courtillot (Parijs, 1972) studeerde schilderkunst en fotografie aan de École Nationale Supérieure des Beaux-arts in Parijs. In 2015 ontdekte ze het werken met keramiek en werd betoverd door de mogelijkheden en eigenschappen van dit medium. Haar artistieke benadering is gebaseerd op de poging een link te leggen met een zeer oud verleden van de mensheid.

LEES VERDER
kunstenaar praat met mensen bij zijn kunstwerk

In memoriam – Rabi Koria

Deze week ontvingen we het droevige bericht dat Rabi Koria op 22 oktober is overleden. Rabi Koria is 34 jaar geworden. Dat stemt ons droevig, maar we zijn dankbaar voor zijn wonderbaarlijk werk en zijn blij dat we deze bijzondere man gekend hebben.

LEES VERDER
bomen en lucht vanuit raam

Geluidskunstenaar Elise ’t Hart

Voor Elise ’t Hart (1991), opgegroeid in een muzikantenfamilie, is het belang en de aanwezigheid van muziek en geluid vanzelfsprekend. Zowel tijdens de vooropleiding van het Codarts Rotterdams Conservatorium als op de Hogeschool voor de kunsten in Utrecht ontwikkelde ze zich tot een geluidskunstenaar die muziek, geluid en beeldende kunst met elkaar combineert.

LEES VERDER
plein met mensen en kunstwerken

h3h biënnale Oosterhout van 3 juni t/m 16 juli 2023

De derde editie van deze biënnale vindt plaats onder de nieuwe naam h3h biënnale van 3 juni t/m 16 juli 2023. De titel is dit keer Geloof, een van de drie Christelijke deugden die in deze reeks aan bod komen. De curatoren Hendrik Driessen en Rebecca Nelemans geven wederom vorm aan deze kunstroute. De komende maanden wordt de selectie van circa 25 kunstenaars bekend gemaakt.

LEES VERDER