Nieuws

kunstenaar praat met mensen bij zijn kunstwerk

In memoriam – Rabi Koria

Deze week ontvingen we het droevige bericht dat Rabi Koria op 22 oktober is overleden. Rabi Koria is 34 jaar geworden. Dat stemt ons droevig, maar we zijn dankbaar voor zijn wonderbaarlijk werk en zijn blij dat we deze bijzondere man gekend hebben.

LEES VERDER
bomen en lucht vanuit raam

Geluidskunstenaar Elise ’t Hart

Voor Elise ’t Hart (1991), opgegroeid in een muzikantenfamilie, is het belang en de aanwezigheid van muziek en geluid vanzelfsprekend. Zowel tijdens de vooropleiding van het Codarts Rotterdams Conservatorium als op de Hogeschool voor de kunsten in Utrecht ontwikkelde ze zich tot een geluidskunstenaar die muziek, geluid en beeldende kunst met elkaar combineert.

LEES VERDER
plein met mensen en kunstwerken

h3h biënnale Oosterhout van 3 juni t/m 16 juli 2023

De derde editie van deze biënnale vindt plaats onder de nieuwe naam h3h biënnale van 3 juni t/m 16 juli 2023. De titel is dit keer Geloof, een van de drie Christelijke deugden die in deze reeks aan bod komen. De curatoren Hendrik Driessen en Rebecca Nelemans geven wederom vorm aan deze kunstroute. De komende maanden wordt de selectie van circa 25 kunstenaars bekend gemaakt.

LEES VERDER
twee mensen in een hokje

Het thema geloof

Curatoren Hendrik Driessen en Rebecca Nelemans geven hun artistieke visie op het thema Geloof. Al tijdens de vorige editie van de biënnale spraken ze binnen het team over het thema Geloof. Ze kwamen al snel uit bij de oorspronkelijke betekenis van het begrip, dat van vertrouwen en overtuiging. 

LEES VERDER

Nieuwe naam en beeldmerk

De lange naam ‘Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek’ werd in de volksmond steeds meer ingekort tot ‘biënnale Oosterhout’. De Heilige Driehoek speelt een grote rol in onze tweejaarlijkse kunstroute, dat moest terugkomen in de naam en beeldmerk.

LEES VERDER
drie mensen ondertekenen een overeenkomst

Eerste sponsor

De eerste sponsor is een feit! We zijn erg blij met de toezegging van het Oosterhoutse kantoor Rijppaert & Peeters Advocaten. Zij steunen de 3e Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek met een financiële bijdrage. Op donderdag 3 maart werd de sponsorovereenkomst getekend.

LEES VERDER