Nieuws

twee mensen in een hokje

Het thema geloof

Curatoren Hendrik Driessen en Rebecca Nelemans geven hun artistieke visie op het thema Geloof. Al tijdens de vorige editie van de biënnale spraken ze binnen het team over het thema Geloof. Ze kwamen al snel uit bij de oorspronkelijke betekenis van het begrip, dat van vertrouwen en overtuiging. 

LEES VERDER

Nieuwe naam en beeldmerk

De lange naam ‘Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek’ werd in de volksmond steeds meer ingekort tot ‘biënnale Oosterhout’. De Heilige Driehoek speelt een grote rol in onze tweejaarlijkse kunstroute, dat moest terugkomen in de naam en beeldmerk.

LEES VERDER
drie mensen ondertekenen een overeenkomst

Eerste sponsor

De eerste sponsor is een feit! We zijn erg blij met de toezegging van het Oosterhoutse kantoor Rijppaert & Peeters Advocaten. Zij steunen de 3e Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek met een financiële bijdrage. Op donderdag 3 maart werd de sponsorovereenkomst getekend.

LEES VERDER
Beeld voor een raam

UNTITLED

Het Kröller-Müller Museum heeft één van de sculpturen, Untitled (WD 101986) uit 2018 aangekocht, met steun van Vereniging Rembrandt. Untitled is een van de weinige sculpturen in steen van Kapoor in Nederland en past heel goed in de beeldencollectie van het museum.

LEES VERDER

Goed begin!

Wij beginnen het jaar met goed nieuws. De curatoren van de 2e biënnale, Hendrik Driessen en Rebecca Nelemans gaan ook de 3e editie, met als thema -geloof- samenstellen. En naast de kloostergemeenschappen van Paulus Abdij en Sint Catharinadal gaat ook Onze Lieve Vrouwe Abdij weer deelnemen aan de 3e editie.

LEES VERDER

Rapportcijfer: een 8,4!

De 2e Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek vond plaats van 10 juli t/m 15 augustus. Om meer inzicht te krijgen in de bezoekerssamenstelling, waardering en aanbevelingen werd er een publieksonderzoek uitgevoerd onder bezoekers van de biënnale. 

LEES VERDER

Afbouwen & afscheid

Afbouw en afscheid van de 2e Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek. Het was mooi om te zien hoe de lang gekoesterde plannen van curatoren Hendrik Driessen en Rebecca Nelemans eindelijk werkelijkheid werden. De biënnale was te zien van 10 juli t/m 15 augustus.

LEES VERDER

De 2e Biënnale succesvol afgesloten!

De verwachtingen waren hoog gespannen voor de 2e Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek. Met overweldigende én positieve belangstelling van de media, een uitverkocht laatste weekend en in totaal meer dan 22.000 enthousiaste bezoekers kunnen we terugblikken op een zeer geslaagde biënnale. 

LEES VERDER