Laura Henno

Croix (Fr), 1976

Website

Facebook

Instagram

Laura Henno is gefascineerd door de veerkracht van mensen die bestaan ​​in de marges van de samenleving. Vanuit een politiek engagement richt ze zich in haar werk op geïsoleerde bevolkingsgroepen in een migratie- of overlevingssituatie: van Californië tot de Comoren-archipel in de Indische Oceaan, van Rome tot het eiland La Réunion. In haar foto’s en films toont ze op poëtische wijze hoe mensen in uitzichtloze situaties zich staande weten te houden of zelfs in verzet komen. Ze werkt alleen en volgt de mensen die haar onderwerp vormen vaak meerdere jaren. Door de vertrouwdheid die ze met hen opbouwt weet ze ongelooflijk dicht bij hen te komen, wat resulteert in prachtige, indringende beelden die de kijker niet onberoerd laten. 

Laura Henno woont en werkt in Parijs. Ze werd opgeleid tot fotografe aan de École nationale supérieure des arts visuels in Ter Kameren bij Brussel. Vervolgens studeerde ze film in het Franse Le Fresnoy. Ze won in 2019 de prestigieuze SAM-prijs voor hedendaagse kunst. Haar werk werd vorig jaar in dat kader getoond in het Palais de Tokyo in Parijs.

Met de film Djo, die tijdens deze h3h biënnale te zien zal zijn, won ze de Juryprijs van het Champs-Élysées Filmfestival 2019 en de Camira-prijs voor de korte film in Entrevues Belfort in 2018.