h3h biënnale

De (heilige driehoek) h3h biënnale vond plaats van 3 juni t/m 16 juli 2023. De kloosters van de Heilige Driehoek in het Noord-Brabantse Oosterhout vormden in 2023 voor de derde keer het bijzondere toneel voor een hedendaagse kunst biënnale van internationale allure. De h3h biënnale (voorheen Kunst in de Heilige Driehoek) droeg in 2023 Geloof als thema.

Selectie kunstenaars
Op uitnodiging van de curatoren Hendrik Driessen en Rebecca Nelemans toonden 25 kunstenaars uit binnen- en buitenland nieuwe en bestaande werken, geïnspireerd door de unieke locatie en de rijke historische en spirituele tradities. Het waren Ghada Amer, Maarten Baas, David Bade, Marwan Bassiouni, David Claerbout, Delphine Courtillot, Anne Geene, Lisette de Greeuw, Loek Grootjans, Elise ’t Hart, Frank Havermans, Laura Henno, Ann Veronica Janssens, Folkert de Jong, Alicja Kwade, Rudy Luijters, Rick van Meel, Paulien Oltheten, Kathrin Schlegel, Fiona Tan, Fran Van Coppenolle, Ine Vermee, Wessel Verrijt, Dré Wapenaar en Romee van Oers. Daarnaast was er ook werk geselecteerd van de overleden kunstenaars Piet den Blanken en JCJ Vanderheyden.

De curatoren hechtten veel waarde aan de verbinding die een kunstenaar met zijn of haar werk weet aan te gaan met een specifieke locatie binnen het kloostergebied en het thema Geloof. De symbiose die ontstond tussen het werk en de plek was leidend bij de keuze voor de kunstenaars. De kunstwerken die getoond werden varieerden van schilderijen, sculpturen, (geluids)installatie, fotografie en video, tot monumentale ingrepen in het landschap.

BIËNNALE 2023

De derde biënnale vond plaats van 3 juni t/m 16 juli 2023.

Het thema was GELOOF.

CURATOREN

Hendrik Driessen (Heemstede, 1952)

Rebecca Nelemans (Zundert, 1967)

KUNSTENAARS

Ghada Amer

Maarten Baas

David Bade

Marwan Bassiouni

Piet den Blanken

David Claerbout

Delphine Courtillot

Anne Geene

Lisette de Greeuw

Loek Grootjans

Elise ’t Hart

Frank Havermans

Laura Henno

Ann Veronica Janssens

Folkert de Jong

Alicja Kwade

Rudy Luijters

Rick van Meel

JCJ Vanderheyden

Romee van Oers

Paulien Oltheten

Kathrin Schlegel

Fiona Tan

Fran van Coppenolle

Ine Vermee

Wessel Verrijt

Dré Wapenaar