Animaties

Studenten St Joost School of Art & Design

De propedeuse studenten van de afdeling Illustrated & Animated Storytelling gingen in het laatste kwartaal van hun schooljaar (2019/2020) met het ‘thema Hoop’ aan de slag. Via ‘visual storytelling’, (de kunst om een verhaal pakkend, in beeld(en) te vertellen) moesten zij verhalen met dat thema verbeeldden. Eén van de lesonderdelen was het maken van een animatiefilm van ongeveer 1 minuut. Wat is hoop? Wat betekent hoop voor mij? 

Hoop en wanhoop

Op het moment dat zij deze opdracht kregen was net de eerste lock down, vanwege de crisis met het corona-virus, ingegaan. Het was voor veel studenten een zware tijd en het thema ‘Hoop’ leek een uitstekende match. Maar veel studenten associeerden door de omstandigheden het thema Hoop ook met Wanhoop. In een paar films is dat zeker voelbaar. Maar sommige animaties bieden ook troost en zijn pareltjes in moeilijke tijden…

Illustratie | animatie

Illustratoren en animatoren vertellen verhalen in beelden met een communicatieve werking: ze voelen de wezenlijk menselijke behoefte om verhalen te vertellen aan een publiek, of dat nu gaat om dat publiek te vermaken, te informeren, te verleiden, of om kritisch de wereld te becommentariëren. Belangrijk hierbij is hun eigen handschrift (signatuur), hun visie, verbeeldingskracht en een unieke benadering van een opdracht.

De aanhouder wint
Esmee Rops 

Unconventional Beauty
Erna de Vries

Wistful Thinking
Fleur Duivenvoorden

Why won’t you kill yourself right now?
Isa Oudenhoven 

Emma
Romee van Ekeren

Escape
Sophie Pinkcers
 

Connect
Eline Koek

Tussen hoop en vrees
Floor Quint

Zelfstandigheid
Nynke Vedy

Tree of children
Iris van Abeelen

Break Biënnale
Ramses Kuit
 

Logout
Alicia Boyce
 

Huidhonger
Merel van Gasteren
 

Alles wat ik nog niet weet en ook nooit zal weten
Jolien van Zutphen

Herbert en de online toekomst
Robin Bongers

Crying
Abeltje Vrijdag
 

Disillusionment
Khattar Shaheen